ÓskarEi (IP-tala skráð) 30.3.2008 kl. 21:33

Til hamingju með sigurinn!  En hvar væri Liverpool statt án Torres, spyr ég nú bara? Það virðast fáir aðrir skora í liðinu. Þarf ekki að finna menn?

Lára Hanna Einarsdóttir, 30.3.2008 kl. 23:48

Chelsea og Liverpool videre

Liverpools Steven Gerrard, Fernando Torres, Ryan Babel og Dirk Kuyt (Foto: Sposito/Scanpix/Reuters)

To engelske lag til den ene semifinalen i mesterligaen

Kampfakta fra Mesterligaen

Innbytter Ryan Babel fikk æren av å avgjøre den fantastiske kvartfinalen da Liverpool slo Arsenal 4-2 på Anfield.

Nederlenderen erstattet Peter Crouch tolv minutter før slutt. Han hadde bare vært på banen i seks minutter før han skaffet vertene straffe da han ble revet over ende av Kolo Toure.

Kaptein Steven Gerrard var sikker fra straffemerket og sendte Anfield til himmels. På overtid sørget Babel for at det ikke var noen tvil da han stormet over halve banen i en super kontring etter et langt framspill og satte ballen sikkert i mål.

Tredje møtet

De to engelske lagene møtte hverandre for tredje gang på en uke, og det var liten tvil om at tirsdagens oppgjør ville bli en tett og spennende affære. Både i den første kvartfinalekampen i London og da lagene møttes i ligaen lørdag, ble det 1-1.

Arsenal måtte score på Anfield, og gjestene fra London var det førende laget i første omgang. Aleksander Gleb fant Abou Diaby som skjøt Arsenal i ledelsen etter 13 minutter. Men det tok ikke mer enn et drøyt kvarter før Liverpool slo tilbake. Sami Hyypiä steg høyest til værs og stanget inn utligningen fra elleve meter.

Torres-perle

Fernando Torres  (Foto: Ellis/Scanpix)

Etter 69 minutter tok Liverpool ledelsen på herlig vis. Fernando Torres fikk ballen inne i boksen, vendte seg fri fra Philippe Senderos og skjøt ballen i krysset forbi Manuel Almunia.

Lenge så det ut som om det var nok for Liverpool. Men Arsenal slo tilbake seks minutter før slutt og Arsenal-manager Arsene Wenger trodde nok at det var londonerne som hadde fikset billett til semifinalen.

Den lynraske unggutten Theo Walcott tok seg over halve banen og la inn til Emmanuel Adebayor som utlignet til 2-2 for gjestene. Men lykken tok raskt slutt for Arsenal. Toure dro ned Babel inne i feltet, og Gerrard banket inn 3-2. Og så dukket Babel opp igjen og fikset 4-2 på overtid.

Ballak og Lampard avgjorde

Stjernene Michael Ballack og Frank Lampard ordnet 2-0-seier over Fenerbahce på hjemmebane. Tyrkerne vant 2-1 på hjemmebane, og Chelsea måtte score. Det gjorde de allerede etter fire minutters spill. Frank Lampards frispark fant hodet til tyskeren Ballack som headet i mål fra rundt åtte meters hold.

Lampard ordnet selv 2-0-scoringen tre minutter før full tid. Michael Essien slo et innlegg som Lampard beinet enkelt i mål. Laget til Avram Grant imponerte ikke i tirsdagens kamp, og skal det bli finale må det sterkere krutt til i dobbeltkampen mot Liverpool i semifinalen.

Den første semifinalen mellom lagene spilles 22. april.

Finalen spilles i Moskva i mai.

Michael Ballack  (Foto: Kirk/Scanpix/AFP)
(NRK-NTB)
NRK.no Nettet

Søk levert av

<div><object type="application/x-shockwave-flash" data="/contentfile/file/1.2305849!174x150_Speaker_Uten_Logo.swf" width="174" height="150"><param name="movie" value="/contentfile/file/1.2305849!174x150_Speaker_Uten_Logo.swf"></param><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"></param><param name="quality" value="best"></param><param name="bgcolor" value="#000000"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="title" value="Speaker.no "></param><param name="null" value=""></param><p><a href="http://www.macromedia.com/go/getflash/" title="Denne tjenesten krever at du har installert Flash 8. Last ned Flash-spiller.">Denne tjenesten krever at du har installert Flash 8. Last ned Flash-spiller.</a></p></object></div>

Siste: Meisterligaen

Siste: Fotball

Siste: Sport

Heidi Strand, 8.4.2008 kl. 21:34

7 Smámynd: Óskar Þorkelsson

tak for denne Heidi :) veldig bra

Óskar Þorkelsson, 8.4.2008 kl. 21:44